قدس آنلاین: به موازات احیای دوباره جریانهای تکفیری و تندرو در سوریه توسط آمریکا، اسراییل و ترکیه و با هدف تغییر نظم منطقهای موجود، از سوی دیگر آمریکا تلاش میکند از شرایط فعلی بهره برده و جریانهای شیعی عراق به عنوان یکی از حلقههای محور مقاومت را از جمهوری اسلامی جدا ساخته و راهبرد انزوای ایران را عملیاتی کند. چنانکه سفر غیر منتظره و چند روز قبل آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به عراق نیز موید همین مسئله است. گرچه به ادعای آمریکاییها این سفر در راستای بررسی و تبادل نظر درباره تحولات سوریه صورت گرفت، اما صرفاً به این مسئله محدود نشده و آنان اهداف بیشتری را در رایزنیهای دیپلماتیک خود با دولتهای منطقه پیگیری کردند. موضوعی که بلومبرگ نیز در گزارشی درباره آن فاش کرد «آمریکا از دولت عراق درخواست کرده تا اقدامات سختگیرانهای علیه گروههای مقاومت عراق و به تعبیر واشنگتن گروههای مورد حمایت ایران اتخاذ کند.»
تلاشها و اقدامات مقامات آمریکایی و دولتهای همسوی آن در حالی است که رهبری در سخنان خود بیان کردند مقاومت، امری درونی کشورهای منطقه است و جوانان در آینده سرنوشت خاورمیانه را تغییر خواهند داد.
حزب الله، حماس و جهاد اسلامی قویتر از قبل حاضر خواهند شد
در همین زمینه، سعدالله زارعی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با قدس تصریح کرد: آمریکاییها از پدیده جبهه مقاومت در دنیا لطمه فراوانی خوردهاند. در تاریخ آمریکا هیچ مجموعهای به اندازه جبهه مقاومت به وجهه، موقعیت و منافع آمریکا لطمه نزده است. آمریکاییها در طول حدودهشتاد سال گذشته که از حضورشان در عرصه مناسبات کلان جهانی میگذرد، هیچگاه با چنین پدیده سرسختی مواجه نبودند. بنابراین پس از تمرکز و تمرین ریاض بر روی اینکه چگونه میتوانند بر ضعفشان در برابر جبهه مقاومت غلبه کنند، طرحی را اجرایی کردند مبنی بر اینکه نیروهای مقاومت منطقهای به محوریت ایران را از صحنه خارج سازند. بنابراین ما طی این سالها به ویژه ۱۵ ماه گذشته شاهد تلاشهایی بودیم تا حماس، مقاومت غزه و حزب الله لبنان از حیز انتفاع خارج شود.
زارعی بیان کرد: از سوی دیگر، اقدامات و توطئههایی هم درباره سوریه شکل گرفت. اکنون مواضع و رویکردهای آمریکا و رژیم صهیونیستی این است که یکسری اقداماتی را علیه ایران، عراق و یمن شکل دهند. البته واضح است آمریکاییها اولین باری نیست که با ایران و جبهه مقاومت درگیر میشوند و پیش از این نیز بارها شانس خودشان را امتحان کردهاند. اکنون نیز دلخوش به برخی پیروزیهای محدود و مقطعی هستند، درحالیکه مقاومت در منطقه یک نیاز عمومی است.
این تحلیلگر مسائل منطقه گفت: تمام ملتهای منطقه خودشان را در برابر آمریکا و اسراییل آسیب پذیر میبینند و تنها راه چاره مقابله با این مسئله را مقاومت و گروههای مسلح مقاومت میدانند. تجربه ما هم همین موضوع را تایید میکند که این توطئهها و برنامهریزیها یک نسخه علاج بیشتر ندارد و آن مقاومت است. بنابراین ممکن است مقاومت در مقاطعی نوسان پیدا کند و دچار فراز و نشیبهایی شود. برای مثال، حزب الله یکبار در سال ۲۰۰۶ تا مرز انهدام کامل پیش رفت اما منهدم نشد، یا حتی در جنگ سی و سه روزه نیز ضربه سختی خورد اما باقی ماند و الیتام یافت و رشد پیدا کرد. حتی مقاومت غزه هم بارها مورد حمله اسراییل قرار گرفت و زخمی شد، البته زخمهای اساسی نیز به دشمن وارد کرد.
زارعی معتقد است: درنهایت به نظرم حزب الله، حماس و جهاد اسلامی قویتر از قبل در عرصه حاضر خواهند شد. فلسطینیها نه بار با رژیم صهیونیستی درگیر شده و تضعیف گردیند، اما هر دفعه دوباره قویتر برگشتند. اکنون هم صحنه همین است و حزب الله، حماس و سوریه گرچه زخمی شدهاند اما بدین معنا نیست که عناصر مقاومت از صحنه کنار میروند و میدان برای یکه تازی آمریکا باز میشود. ادعا چنین موضوعی، یک خطای راهبردی است. بااینحال، در این مسئله یک تفاوتی نسبت به گذشته وجود دارد و آن نقش رسانهها و فضای مجازی است. رسانههای غربی تلاش میکنند به صورت انبوه تولید گزاره کنند و با تولید گزاره به کمک آمریکا بیایند، چنانکه در دورههای پیشین هم رسانههای غربی کوشیدند به کمک نظام سلطه بیایند.
انتهای پیام/
نظر شما